Veelgestelde Vragen en Antwoorden

 

Hoe werkt een fiets kopen bij Edwin Fietsverkoop?

U zoekt een fiets uit, bijvoorbeeld de Urban Arrow. Voor elke fiets heeft u drie opties, direct kopen, huurkopen of huren. U selecteert een optie en komt op de fietspagina terecht. Hier kunt u de bezorgdag invoeren en eventueel accessoires kiezen. U gaat naar het boodschappenmandje en vult uw persoonsgegevens in. Op het volgende scherm kunt u opmerkingen plaatsen en aangeven op welk tijdstip u de fiets afgeleverd wilt hebben. Wij bezorgen de fiets bij u thuis.  

 

Hoe werkt huurkoop en huren?

Wanneer u de fiets besteld heeft, komen wij de fiets brengen. Via de website betaalt u de eerste maand huur + bezorgkosten. U ontvangt een mail met de bevestiging en de algemene voorwaarden. Deze nemen wij ook mee en wij vragen u deze te ondertekenen samen met een formulier voor de bankgegevens. Vanaf de tweede maand wordt het huurbedrag automatisch van uw rekening geïncasseerd. Het is altijd mogelijk om het huurcontract stop te zetten, mocht u zich bedenken.

 

Wat gebeurt er nadat de huurperiode van een jaar verstreken is?

Bij huurkoop ontvangt u per mail een factuur van 0 euro. Hiermee wordt de fiets op uw naam gezet, en vanaf dat moment bent u de eigenaar van de fiets. Wij komen zelf ook langs om de fiets een gratis onderhoudsbeurt te geven. Bij huren beslist u of u verder wilt huren of niet. Zo ja, dan komen wij langs om de fiets in te ruilen voor een nieuwe vergelijkbare fiets.

 

Waar bezorgen jullie?

In heel Nederland, België en West-Duitsland

Welke tijden bezorgen jullie?

Van maandag tot zaterdag van 07:00 tot 18:00

 

Ik wil ook accessoires bij de fiets. Hoe gaat dat in zijn werk?

Als u een fiets selecteert, krijgt u te zien welke accessoires u kunt kiezen. U selecteert degene die u wilt en deze worden met de fiets bij u afgeleverd.

 

Ik heb een fiets gereserveerd, maar ik heb voor de bezorgdag besloten dat ik hem toch niet huren wil. Krijg ik het bedrag teruggestort?

Ons annuleringsbeleid:

Als u voor 30 dagen annuleert, krijgt u de volledige huursom teruggestort.

Tussen 30 en 7 dagen wordt 30% van de huursom ingehouden

Tussen de 7e en 3e dag wordt 50% van de huursom ingehouden

Tussen de 3e en 1e dag wordt 90% van de huursom ingehouden

Als u minder dan 24 uur van tevoren annuleert wordt het volledige bedrag ingehouden

Bij annuleringen geldt dat er € 5 administratiekosten in rekening worden gebracht. 

 

Ik heb me bedacht en wil de fiets ontvangen op een andere datum dan ik heb opgegeven. Is dit mogelijk? 

Ja, u kunt via de contactpagina contact met ons opnemen en wij verzetten de datum voor u.

 

Is de fiets verzekerd?

Binnen de huurperiode is de fiets bij ons verzekerd. Na de huurperiode, wanneer u eigenaar bent van de fiets, kunt u via ons een verzekering afsluiten. Deze zijn doorgaans rond de 100 euro per jaar. 

 

Wat is inbegrepen in de verzekering?

  • Diefstal van de fiets. De fiets wordt opgespoord door het opsporingsteam (inbegrepen) of de dagwaarde van de fiets wordt op uw rekening gestort. 
  • Schade aan de fiets bij ongeval of bij het terugvinden van de fiets na diefstal

Na diefstal van de fiets wordt de verzekering afgesloten en de resterende premie teruggestort. 

 

Hopelijk vind u deze vragen en antwoorden nuttig! Als u nog meer vragen hebt kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina. Veel fietsplezier!